Fırını 180 derece ısıtın. Unu, şekeri, tarçını, bir tutam tuzu karıştırın. Tereyağını, sirkeyi ve sütü ekleyin. Yumuşak, ele yapışmayan bir hamur haline getirin. Her birini ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin (orijinal tarifte hamurların erik kompostosu içinde beraber pişirilmesi öneriliyordu.
Ben ise hamur toplarını ayrı pişirip, komposto yerine reçel ile birlikte sunmayı tercih ettim). Sirkeli topları 15-20 dakika üzerleri kızarana değin pişirin. Piştikten sonra üzerlerine pudra şekeri serperek, mürdüm eriği reçeli ile birlikte servis yapın bu lezzetli sirkeli topları.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.