Paskalya Çöreği
Ortodoks inancında Paskalya Bayramı ile Paskalya çöreği kutlanır. Kırmızıya, sarıya rengarenk boyanan yumurtalar, mahlep, damla sakızı ile tatlandırılıp saç örgüsü biçiminde şekillendirilen Paskalya çöreği, bayramın olmazsa olmazlarıdır. Peki Paskalya çöreği nasıl yapılır? İşte Paskalya çöreği tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Mahlep, tuz ve şekeri ekleyip harmanlayın. Ortasını havuz şeklinde açın. Ufalanmış yaş maya, yumurta, ayçiçeği yağı ve ılık sütü ilave edin.
-
2
Kenarlardaki unu ortaya doğru alarak karıştırın ve yoğurun (gerekirse ılık su ekleyebilirsiniz). Hazırladığınız yumuşak kıvamlı hamurun üzerini bir mutfak beziyle kapatıp sıcak bir ortamda yarım saat bekletin.
-
3
Hamuru tekrar yoğurup üç bezeye ayırın. Bezeleri 20 cm uzunluğunda rulolar haline getirin. Birer uçlarını birbirine yapıştırıp saç örgüsü şeklinde örün.
-
4
Örgü bitimindeki uçları da birbirine yapıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine alıp üzerini mutfak beziyle kapatın ve sıcak bir ortamda yarım saat daha bekletin.
-
5
Hamurun üzerine yumurta sarısı sürüp file badem serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri