Portakal Kremalı Bisküvi

Leziz ve meyveli kremalı bisküvi tarifi sizinle!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Tereyağını krema haline gelene dek çırpın. Pudra şekerini ekleyin. Çırpmaya devam edin. Portakal esansını da ekledikten sonra, 1-2 dakika daha çırpın. Ardından unu ve mısır nişastasını ekleyin. Düşük hızda, malzemeler özleşene dek yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölün. Her bir parçayı düz yuvarlak bir tabak üzerinde yassılaştırın. Üzerini plastik folyo ile kapatarak, buzdolabında 1 saat bekletin.

  • 2

    Kreması için küçük bir kapta tereyağını çırpın. Yavaş yavaş şekeri ekleyin. Ardından kremayı, portakal suyunu, rendelenmiş portakal kabuğunu ve kakaoyu ekleyin. İyice karıştırarak çırpın. Koyu bir kıvam alması için, buzdolabında 15-20 dakika bekletin. Fırını 200 derecede ısıtın. Buzdolabında beklettiğiniz hamurları unlu bir zeminde yarım cm kalınlığında açın.

  • 3

    Küçük bir bardak yardımı ile hamurdan parçalar kesin. Kestiğiniz hamurları, yağlı kağıtla kaplanmış tepsiye sıralayın. Fırında 15-17 dakika pişirin. Pişen bisküvileri spatül yardımı ile tepsiden alın. Yarısının üzerine krema sürün. Üzerine diğer parçaları kapatarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.