Şeftali Kurabiye

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Vanilya ve margarin hariç, kalan krema malzemesini mikserle çırpın. Ağır ateşte muhallebi kıvamı alana dek pişirin. Ocaktan aldığınız kremaya yarım çay kaşığı vanilyayı karıştırın. Biraz ılınınca dört buçuk yemek kaşığı margarini ekleyip, 10 dakika çırpın.
-
2
Hamuru hazırlamak için margarin, yoğurt, toz şeker, yumurta, kabartma tozu, vanilya ve aldığı kadar unu yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp 10 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp, ceviz kabuklarının üzerine sarın.
-
3
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Pişen kurabiyelerin içinden ceviz kabuklarını çıkarıp, kurabiyeleri iki bölüme ayırın. Birinci kısım kurabiyelerin içine kremayı pay edip, diğer yarılarını üzerine kapatın.
-
4
Gıda boyalarını çok az suda eritin. Kurabiyeleri gıda boyasına batırıp çıkarın. Toz şekere bulayıp servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar