Bayat Ekmekli Çiğ Köfte Mantısı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    RONDODAN geçirilmiş bayat ekmek, rendelenmiş soğan, sarmısak, yumurta, kıyılmış maydanoz, kimyon, karabiber, pulbiber ve tuzu karıştırın. Azar azar su ekleyip, yoğurun ve ele yapışmayacak bir hamur elde edin. Hamurdan bezeler koparıp elinizde yuvarlayın. Ortalarını baş parmağınızla açıp kenara alın. Köfte için kıyma, rendelenmiş soğan, karabiber ve tuzu yoğurun. Harçtan küçük toplar yapıp elinizde yuvarlayın. Hamurların ortalarına köfteleri yerleştirip, kapatın. Kaynar suya atıp, suyun yüzeyine çıkana dek haşlayın. Suyunu süzdürüp, fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Sos için rendelenmiş domates, biber salçası, karabiber, tuz ve tereyağının bir-iki dakika çevirin. Su ekleyip pişirin. Sosu içli köfte mantısının üzerine gezdirin. Arzuya göre sarmısaklı yoğurtla servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.