Bezelye Peynirli Fırın Makarna

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Makarnayı haşlamak için su ve tuzu tencereye alıp kaynatın. Makarna ekleyip 8 dakika haşlayın ve dişe gelecek kıvamda iken ocaktan alarak suyunu süzün. Geniş bir tavada tereyağını eritip, unu ekleyin. Birkaç dakika kavurduktan sonra süt, tuz, karabiber ve kremayı ekleyip pişirmeye devam edin. Peynir ekleyip eriyene kadar karıştırın. Haşlanmış bezelye ve pastırmayı katıp karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Makarna ekleyip harmanlayın. Orta boy bir fırın kabını 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile yağlayıp, makarnayı içine boşaltın. Üzeri için zeytinyağı, galeta unu ve sarımsağı karıştırın ve makarnanın üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.