Çağlalı Kuskus

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    1 ÇAĞLALARI ikiye bölüp çekirdek yataklarını çıkarın. Az miktarda tuzlu suda 15 dakika haşlayıp suyunu süzdürün. 2 çorba kaşığı tereyağını eritip, 1 adet kıyılmış soğanı 5 dakika soteleyin. Çağla, kıyılmış kişniş veya maydanoz ekleyip soteleyin. 2 Pancarların kabuklarını iyice yıkayıp, 1 tatlı kaşığı tuz eklenmiş suda
    haşlayın. Pancarları süzgeç yardımıyla başka bir tabağa alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kabuklarını koyup, küp doğrayın. 3 Ayrı bir yerde 2 çorba kaşığı tereyağını eritin. İki veya dörde bölünmüş turp ekleyip, kısık ateşte soteleyin. 4 Kuskusu tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp suyunu süzdürün. Karabiber 2 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edip karıştırın 5 Ayrı bir yerde kalan 2 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtın. Kıyılmış 1 adet soğan ve sarmısakları ekleyip soteleyin. Pancar ilave edip karıştırın. Turp ve kuskus ekleyip karıştırmaya devam edin. 6 Kuskusu servis tabağına alın. Ortasını havuz gibi açıp, çağlalı karışımı yerleştirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.