Cevizli Kıymalı Erişte

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Öncelikle yumurta, un ve tuzu yoğurup, katı bir hamur elde edin. Oklavayla hamuru açın. Önce enlemesine 2 cm aralıklarla kesin. Boylamasına da 4-5 mm aralıklarla kesin. Daha sonra oda sıcaklığında 4-5 saat kurutun. Bir fırın tepsisine koyup sıcak fırında 2-3 dakika bekletin. Suda haşlayın. Bu arada sosunu hazırlayın. Bunun için tereyağı eritin. Soğanı yağda kavurun. Kıymayı ve küçük doğranmış biberi ekleyip kavurmaya devam edin. Salçayı ve küçük doğranmış domatesi ekleyin. Süzgeçten geçirdiğiniz eriştenin üzerine sosu gezdirin. Cevizi ekleyip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.