Erişteli Patlıcan Rulo
Malzemeler
Yapılışı
-
1
İlk olarak erişteyi bol suda haşlayın. Diğer tarafta patlıcanları soyup yarım cm kalınlığında uzunlamasınadilimleyin. Tuzlu suda bekletip, daha sonra suyunu sıkın. Kısa olan patlıcan dilimlerini ayırıp diğerlerini kızgın yağda kızartın. İç malzemesi için ayırdığınız patlıcanları küp doğrayıp çok az sıvıyağda kızartın. Küp doğranmış domatesleri ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Tuz ve karabiber katın. Hazırladığınız sostan 1 su bardağı kadar ayırıp kalanını haşladığınız erişteye ekleyip karıştırın. Erişteli karışımı patlıcan dilimlerinin içine paylaştırın. Patlıcanları rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Bu arada ayırdığınız sosu robottan geçirin. Fırından çıkardığınız patlıcan rulolarını servis tabağına alıp sosla birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL