Hıngel

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamur için yumurta ve tuzu kaba koyup, yavaş yavaş suyu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir
    hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun. ÜZerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlenmeye
    bırakın. Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun. Pulbiberle birlikte 2 çorba kaşığı sıvıyağda kavurun.
    Hamuru mantı hamuru açar gibi genişçe açın. Çay bardağı ile yuvarlaklar kesin. Hamurların
    ortasına patatesli harçtan yerleştirin. Önce bir kenarını içe doğru katlayın. Diğer kenarını onun üstüne katlayıp, alt kısımlarını ortaya kapatın. Parmağınızla, balık sırtı görüntüsü alacak şekilde kenarlarına bastırın.
    Kaynar suya atıp haşlayın. Daha sonra süzgeçten geçirin. Tereyağını eritip, pulbiberi yakın. Hıngelin üzerine gezdirip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.