Harç için soğanı kıyıp tereyağı ve ayçiçeği yağı karışımında soteleyin. Salça ekleyip bir iki çevirin. Baharatları katıp, ardından ezilmiş patatesi ilave edin. Hepsini birlikte 5 dakika karıştırarak kavurun. Daha sonra ocaktan alın. Hamur için yumurta, su ve tuzu iyice karıştırın. Katı kıvamlı bir hamur elde edene kadar azar azar un ekleyin. İyice yoğurun. Hamuru iki bezeye ayırın. 1 adet bezeyi ara sıra unlayarak ve oklava yardımıyla yufkadan daha kalınca olana kadar açın. Su bardağının ağzı ile hamurdan yuvarlaklar çıkarın. Diğer bezeye de aynı işlemi uygulayın. 1 adet yuvarlak hamuru avucunuza yerleştirin. Ortasına 1 tatlı kaşığı harç koyun. Baş ve işaret parmağınızla hamurun bir ucundan tutup, karşılıkla hamur kenarlarını üst üste getirin. Açılmaması için tırnağınızla bastırın. Kalan hamurlara da aynı işlemi uygulayın Haşlamak için tüm malzemeyi tencereye alıp 10 dakika kaynatın. Hingelleri içine atıp suyun üzerine çıkana kadar haşlayın. Süzgeç yardımıyla süzüp tabağa alın. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin ve servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.