HAMUR için, ıspanakları çiğ olarak robottan geçirin. Elinizle sıkıp posasını ve suyunu ayırın. Unu düz bir zeminde havuz gibi açıp ortasına yumurtaları, ıspanak suyunu ve tuzu ekleyin. Ilık su ekleyerek sert bir hamur hazırlayın. Üzerini nemli bir bezle örterek 10 dakika dinlendirin. İçi için ıspanakları ve soğanı incecik kıyın. Üzerine ezilmiş lor peyniri, beyaz peynir, pulbiber ve tuz ekleyip harmanlayın. Hamuru bezelere ayırıp un yardımı ile açın. Mantıları yandaki aşamalarda anlatıldığı biçimde hazırlayın. Geniş bir tencerede tuz, sıvıyağ ve bol miktarda suyu kaynatın. Mantıları bu suda haşlayıp süzerek ya da hafif sulu biçimde servis tabaklarına alın. Arzunuza göre yoğurt ve kızdırılmış tereyağıyla servis yapın.
Açtığınız mantı yufkasının yarısı üzerinde, kek kalıbıyla yuvarlaklar belirleyin.
Ispanaklı harçtan küçük parçaları, belirlediğiniz dairelerin ortasına, kaşık yardımıyla yerleştirin.
Hamurun kalan kısmını üzerine örtün.
Başlangıçtaki kalıptan daha küçük başka bir kalıpla (şişe kapağı olabilir) harç koyduğunuz bölümlerin üzerine bastırın.
İlk başta kullandığınız çiçek şeklindeki yuvarlak kalıpla mantıları kesin.
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.