Mantının hamuru için un, 2 adet yumurta, zeytinyağı, su ve tuzu karıştırın. Yoğurarak kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edin. Hamuru 6 eşit parçaya ayırın. Üzerine nemli bir bez örterek 20-25 dakika dinlendirin. Daha sonra oklava veya merdane ile ince yufkalar açın. Üzerine çırpılmış yumurta sarılarını bir fırça yardımıyla sürün. Yufkaları kare kare kesin. İç harcı için yumurta, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve kıymaları yoğurarak karıştırın. İç harcı karelerin içine paylaştırın. Dört tarafından toplayarak iç malzemesi gözükecek şekilde karşılıklı iki kenarı yapıştırın. Mantıları margarin ile yağlanmış sac tavaya dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5-10 dakika pembeleşene kadar pişirin. Fırından alıp üzerine tavuk suyu gezdirip ocakta pişirin. Sos için ince kıyılmış soğan, sarmısak, domates, mantar ve biberi mısır yağında kavrurun. Üzerine et suyu gezdirip hafifçe suyunu çekene kadar pişirin. Mantıları servis tabağına alın. Üzerine önce sos, daha sonra sarmısaklı yoğurt gezdirip servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.