Keçi Peynirli ve Kabaklı Ravyoli

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    ŞARAPLI kuzu eti için, kuzu budunu fırında pişirin. Pişmesine yakın tuz ve karabiberle tatlandırın. Beyaz şarap ve zeytinyağı ilave edin. Kızardığında pişirme işlemini tamamlayın. Eti küçük küpler halinde kesin. Bir tavaya aktarın. Sebze suyu ve kıyılmış sarmısağı ilave edin. Tuz, karabiber ve biberiyeyle tatlandırın. Kısık ateşte sebze suyu azalana dek pişirin. Bu arada ravyoli hamuru için unu derin bir kaba alın. Ortasını havuz şeklinde açın. Yumurtaları bu çukurun ortasına kırın. Çok az zeytinyağı ve tuz ekleyip, yoğurun. Malzeme iyice özleştiğinde ince yufkalar açın. Gazoz kapağı büyüklüğünde yuvarlaklar kesin. Yuvarlakların içine keçi peyniri koyun. Önce bir kenarı diğerinin üzerine sonra da katlı olan tarafı diğer tarafın üzerine gelecek şekilde katlayın. Ravyoliyi kaynamış suyun içine atıp, haşlayın. İnce kesilmiş kabakları sote edin ve hazır haline getirin. Kuzu etini servis tabağına alın. Üzerine ravyolileri dökün. Sotelenmiş kabakları ilave edin. Taze adaçayı yapraklarıyla süsleyip, servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.