Keşli Köy Makarnası

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Köy makarnasını hazırlamak için bir kabın içinde un, yumurta, su, zeytinyağı ve tuzu karıştırarak bir hamur elde edin. Dört eşit parçaya bölün. Üzerine nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirin. Merdane ile açarak 10-15 dakika kurutun. Daha sonra 5 cm eninde uzunlamasına dilimler kesin. Bu şeritleri üst üste koyarak 2 mm inceliğinde kesin. Yapışmaması için bolca unlayın. Az tuzlu kaynar suda erişteleri 3-4 dakika haşlayın. Süzgece alıp suyunu süzün. Bir miktar sıvıyağ ile yağlayarak yapışmasını önleyin. Büyük bir tavada
    tereyağının yarısını eritin. Erişteleri ekleyip ocaktan alın. Keşin yarısını serpiştirip karıştırın. Servis tabağına alın. Keşin kalan yarısını kalan tereyağında kızartın. Eriştenin üzerine gezdirip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.