Köfteli ve Patlıcanlı Makarna
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Köfteleri hazırlamak için kıymayı bir kaba alıp üzerine soğanı rendeleyin. Kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Hazırladığınız harçtan minik köfteler yapın ve kenara alın. Patlıcanları kuşbaşı doğrayıp acısını almak için tuzlu suda bekletin. Kurulayıp kızartın ve kağıt havlu üzerine alın. Diğer taraftan makarnayı tuz koyduğunuz bol suda, paketin üstünde önerilen süre kadar haşlayıp, süzün. 4 çorba kaşığı sıvıyağı tavaya alıp köfteleri kızartın. Üzerine dörde bölünmüş domatesleri ve salçayı ekleyin. Bir-iki kez çevirip ocaktan alın ve makarnanın üstüne ekleyin. Patlıcanın da katıp birlikte harmanlayın. Servis tabağına alıp parmesan peyniri serpin. Maydanozla süsleyip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL