Nohutlu Lazanya
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Mercimeği haşlayıp, kevgirden geçirin. Mercimeği haşladığınız suda lazanyayı da haşlayın. Soğanı incecik doğrayıp, margarinde kavurun. Kıymayı ekleyip, kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberi katın. Kıymaya haşlanmış nohut ve kırmızı mercimeği ilave edip, karıştırın. Beşamel sos için önce tencerede 2 çorba kaşığı margarini eritin. Unu ilave edip, rengi hafifçe değişene dek kavurun. Sütü yavaş yavaş ekleyin. Boza kıvamı alana dek karıştırarak, pişirin. Tuzunu ayarlayın. Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini de ekleyip karıştırın. Bir fırın kabına beşamel sostan döküp yayın. Üzerine 3 adet lazanya yaprağını yerleştirin. Kıymalı harçtan koyun. Beşamel sos yayın. Üzerine 3 yaprak lazanya daha koyun. Aynı şekilde kıymalı harç ve beşamel sos yayın. Üçüncü katı yaptıktan sonra kalan beşamel sosu en üste gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL