Patates Mantısı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PATATESLERİ haşlayıp, kabuklarını soyun. Geniş bir kaseye alıp çatalla iyice ezin. Üzerine yumurta, kaşar peyniri, kıyılmış dereotu ve tuz ekleyip karıştırın. Azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Üzerini nemli bir bezle örterek 30 dakika dinlendirin. Daha sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, unlu zeminde parmak kalınlığında uzun bir rulo yapın. Rulodan 1-1.5 cm eninde parçalar kesin. Geniş bir tencereye bol su koyun. Üzerine biraz tuz katın ve ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca hazırladığınız patates mantılarından biraz alıp suya atın. 4 dakika haşlayıp, sudan alın ve sıcak tutacak bir kaba aktarın (mantıların yapışmaması için azar azar haşlayıp kaba aktarın). Sos için sıvıyağı bir tavaya alın.Üzerine kabuklarını soyup küp doğradığınız domatesi katın ve soteleyin. Tuz, karabiber ve suyu ekleyin. 5 dakika pişirip ocaktan alın. Sarmısağı yoğurda katıp çırpın. Patates mantısını sarmısaklı yoğurt ve domates sosla birlikte servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.