Pirinçli Mantı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    HAMURU hazırlamak için unu bir kaba eleyip üzerine süt, yumurta ve tuz ekleyerek yoğurun. Hazırladığınız hamuru 10 dakika dinlendirin. Diğer taraftan iç harcı hazırlamak için, 1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritin. Kıymayı tavaya alarak kavurun. Ayrı bir tavada, kalan tereyağını eritip ince kıyılmış soğanı pembeleştirin. Yıkanmış pirinçleri üzerine ilave edip 4-5 dakika kavurun. Kavurduğunuz kıymayı ve sıcak suyu ilave ederek suyunu çekene kadar pişirin. Kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın. Hamuru bezelere ayırıp 2 mm kalınlığında açın ve 5 cm'lik kareler halinde kesin. Hazırladığınız harçtan içlerine koyup bohça şeklinde kapatın. Yağlanmış fırın tepsine alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında renkleri hafifçe pembeleşene kadar pişirin. 5 su bardağı suyu kaynatıp et suyu tabletini eritin. Biraz tuz ekleyerek karıştırın. Sıcak olarak mantıların üzerine dökün. Önce harlı daha sonra kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Servis tabağına alıp kiraz domates, dereotu ve nane ile süsleyin. Üzerine tereyağında kızdırılmış pulbiber gezdirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...