Yüzük Mantı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    DÜZ bir zemine koyduğunuz unun ortasını açıp yumurtaları kırın. Tuzunu da ekledikten sonra azar azar ılık su ekleyerek sertçe bir hamur hazırlayın. Üzerini nemli bir bezle örterek 10-15 dakika dinlenmeye bırakın. İç harcı için, sıvıyağı kızdırıp dolmalık fıstıkları pembeleşene kadar kavurun. Üzerine kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve naneyi ilave ederek ocaktan alın. Hamuru bezelere ayırıp açın. Çok küçük olmayacak kareler halinde kesin. Ortasına harç koyarak üçgen şeklinde kapatın. Üçgenin iki ucunu, yandaki aşamalarda olduğu gibi birleştirip, uç kısmını geriye doğru çevirin. Hazırladığınız mantıları yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğutun. Daha sonra tuzlu kaynar suda 1-2 taşım kaynatıp süzün. Yeniden fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5 dakika pişirip arzunuza göre yoğurtla ya da sade olarak servis yapın.



    Açtığınız hamuru çok küçük olmayacak kareler şeklinde kesin. İçlerine hazırladığınız harçtan koyun.














    Kare şeklindeki hamurlara, kıymalı harcı paylaştırdıktan sonra her birini üçgen şeklinde kapatın.













    Hazırladığınız üçgenin iki ucunu üst üste getirerek birleştirin.













    Parmaklarınızın ucuyla üçgenin ortasına bastırarak geriye iter gibi çevirip, yüzük şekli almasını sağlayın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...