Arpalı Aşure
"Aşure günü ne zaman?" diyenler... Enfes aşure tarifiyle karşınızdayız! Bereketin ve dayanışmanın sembolü olan ve buğdaydan, kuru incire kadar pek çok malzemeyle hazırlanan aşureyi bu defa arpayla yaptık. Farklı tarifiyle denemek isteyeceğiniz arpalı aşure tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Arpa ve pirinci yıkayıp tencereye alın. Üzerine 1.5 litre su ilave edip ocağa oturtun ve 1-2 taşım kaynatın. Ocaktan alıp bu şekilde 1 gece dinlendirin.
-
2
Fasulye ve nohudu ayrı tencerelerde haşlayın. Daha sonra suyunu süzüp kenara alın. Kayısı ve incirleri küp doğrayıp bir kaseye aktarın.
-
3
Üzerine üzüm ve fındık ekleyip harmanlayın. Arpanın üzerine 4 litre su ilave edin ve 25 dakika pişirin. Sürenin sonunda arpanın yumuşayıp patladığını göreceksiniz. Tencereden 3 çorba kepçesi arpa alıp blender'de çekerek macun kıvamına getirin.
-
4
Macunu tencereye ilave edip 5 dakika pişirin. Fasulye, nohut, kenara ayırdığınız kayısı karışımı ve tuzu katın. 15 dakika pişirin. Sürenin sonunda şekeri ekleyin.
-
5
Bu aşamada aşurenin biraz sulandığını göreceksiniz. Damak zevkinize göre eğer suyu size koyu gelirse içine bu aşamada kontrollü olarak az miktarda sıcak su ekleyebilirsiniz.
-
6
Sütü katıp 10 dakika daha pişirin. Ocaktan alarak 20 25 dakika dinlendirin. Servis tabağına aktarın. Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri