Cevizli Armut Tatlısı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Şerbet için vişne, reyhan, tarçın, toz şeker ve suyu küçük bir tencereye alıp kaynatın. Koyulaşınca meyveleri ve çubuk tarçını içinden alın.

  • 2

    Armutların kabuklarını soyup ortadan ikiye kesin. Çekirdeklerini temizleyip ortalarını çukurlaştırın. Hazırladığınız armutları koyulaşan şerbetin içine koyup kısık ateşte armutlar yumuşayıp rengi pembeleşene kadar, yaklaşık 20 dakika poşe yöntemi ile pişirin. Armutlar oda sıcaklığına gelince servis tabağına alın. Ortalarını krema kıvamında çırpılmış mascarpone peyniri ve cevizle doldurun.

  • 3

    Dilediğiniz şekilde süsleyin. Arzuya göre suyu ile birlikte servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.