Kek için yumurta ve toz şekeri çırpın. Süt ve ayçiçeği yağını ilave edip çırpmaya devam edin. Un, irmik, kabartma tozu ve rendelenmiş limon kabuğu ekleyip iyice çırpın. Orta boy bir fırın kabına boşaltıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Fırından alıp, ılındıktan sonra üzerine kürdan yardımıyla delikler açın. Üzeri için süt ve toz şekeri tencereye alıp, toz şeker eriyene kadar karıştırın. Ocaktan alıp ılınınca kekin üzerine gezdirip kenara alın.
Çilek sos için çilekleri temizleyip mutfak robotunda ezin ve tencereye alın. Nişastayı su ile açıp, tencereye ilave edin. Toz şeker ekleyip ocağa oturtun ve kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Kıvam alınca ocağın altını kapatıp kekin üzerine düzgün şekilde yayın.
Ilındıktan sonra buzdolabına kaldırıp soğumaya bırakın. Dilimleyip toz Antep fıstığı ve çilekle süsleyerek servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.