Granolalı, Dondurmalı Şeftali Püresi
Sıcak yaz günlerinde ferahlamak için hazırlayabileceğiniz bu tatlı rafine şeker kullanılmadan hazırlandı. Hem sağlıklı, hem de serin serin ikram edilebilen gronalalı ve dondurmalı şeftali püresini; damak tadınıza göre Antep fıstığı veya kavrulmuş, kıyılmış fındık ile de servis yapabilirsiniz.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bir tencere dolusu suyu iyice kaynatın. Şeftalileri kaynar suda 4 dakika haşlayıp poşe yapın. Sudan alıp kabuklarını soyun ve püre haline getirin.
-
2
Granolayı balla karıştırın. Servis kadehine ya da kaseye önce ballı granolayı sonra üzerine şeftali püresini yerleştirin.
-
3
Haşhaş tohumları püre haline getirilmiş şeftalinin üzerine serpiştirin. Dondurma ile birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL