İncir Tatlısı
İncir Tatlısı nasıl yapılır?..
Malzemeler
Yapılışı
-
1
İncirleri 3-4 kez soğuk sudan geçirip süzgece alın. Suyu süzülünce sap kısımlarını kesin. Su ve toz şekeri bir tencereye alıp orta ateşte yanan ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca incirleri ilave edip, bir taşım kaynatın. Limon suyu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın. Yiyeceğiniz kadarının kenara alıp, kalanını sıcakken kavanozlara alın ve ağzını sıkıca kapatın.
-
2
Kavanozları ters çevirip soğuyana dek dinlendirin. Soğuyunca güneş almayan bir yerde yaklaşık 1 ay saklayabilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL