Bal kabağının kabuklarını temizleyin. Tencereye porsiyonluk dilimler halinde, 3 cm x 7 cm ebatlarında doğrayın. Üzerine toz şeker ile limon suyu ekleyin. Bu halde 12-16 saat dinlendirin. Ertesi gün toz şekerin etkisiyle kabağın suyunu salmış olduğu göreceksiniz. Kabak kendi suyu içinde ocakta önce yüksek ateşte kaynayana kadar, ardından orta ateşte pişirin. Pişme sırasında kabağın üzerindeki kefi alıp atın.
Mevsimine göre 2 ya da 3 saat pişen kabağı suyundan ayırarak tepsilere dizin. Varsa salamandrada, yoksa da ev tipi fırınların üst ızgara özelliğini kullanarak önceden ısıtılmış 220 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.