Karadutlu Puding
Hem sağlıklı hem lezzetli sofralarınıza renk katacak karadutlu puding tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Puding için süt, şeker ve nişastayı tencereye alın. İyice çırpıp ocağa oturtun. Kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Göz göz olunca ocaktan alın. Tereyağı ve vanilyayı ekleyin. Blender ya da çırpma teli ile pürüzsüz olana kadar iyice çırpın.
-
2
Taban için bisküviyi mutfak robotunda çekip un haline getirin. Üzerine kalan malzemeyi ekleyip iyice karıştırın. Dutlu karışım için tüm malzemeyi sos tenceresine alın. Orta ısıda ve ara sıra karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Kıvam alınca 2 dakika daha pişirin.
-
3
Ocaktan alıp ılındığında karışımın içindeki dutun sap kısımlarını alın. Puding ılınınca yeniden çırpın ve servis bardaklarına 1/3'ünü pay edin. Üzerlerine bisküvili tabanın 1/3'ünü ilave edin. Dutlu karışımın yarısını üzerlerine ekleyin. Aynı işlemi bir kez daha tekrarlayın. Dilediğiniz şekilde süsleyin. Soğuk ya da ılık olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL