Karanfilli Vişne Peltesi
Karanfil, yaban mersini ve vişnenin uyumuyla damakta iz bırakan bir tat.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pelte için tüm malzemeyi bir tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Nişasta kokusu gidip şeker tamamen eriyinceye kadar pişirmeye devam edin. Karışım şeffaflaşıp kıvamını alınca ateşten alın.
-
2
Tabanı ve kenarları hafif ıslatılmış bir servis tabağına pelteyi dökün ve 5-6 saat buzdolabında bekletin. Üzeri için, yaban mersinlerini bir tavaya alın. Üzerine toz şeker ve su katıp karamelize edin. Pelteyi dondurma, karamelize yaban mersini ve taze kekik ile süsleyerek servis edin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL