Kız Kulesi Keseleri Tarifi
Tariflerin lezzeti kadar görüntüsü de bizi mutlu eder çoğu zaman tadıyla sizi memnun edecek ve sofralarınızı şenlendirecek Kız Kulesi Keseleri Tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Baklava yufkalarını incirlerden biraz daha büyükçe olacak şekilde yuvarlak kesin. Üzerlerine tereyağı sürün. Kayısı, hurma ve bademi kıyıp harmanlayın. İncirlerin üzerinden artı (+) şeklinde kesikler atıp elinizle hafifçe açın. Kayısılı harcı içlerine pay edin. Yufkaları ayrı ayrı düz bir zemine yayın. Her birinin ortasına 1'er incir yerleştirip, esmer şeker serpin. Yufkaların uçlarını üstte birleştirip, açılmaması için mutfak ipi ya da sıcak suda yumuşatılmış maydanoz sapı ile bağlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek pişirin. Arzuya göre üzerine bal gezdirip, ılık olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri