Baklava yufkalarını incirlerden biraz daha büyükçe olacak şekilde yuvarlak kesin. Üzerlerine tereyağı sürün. Kayısı, hurma ve bademi kıyıp harmanlayın. İncirlerin üzerinden artı (+) şeklinde kesikler atıp elinizle hafifçe açın. Kayısılı harcı içlerine pay edin. Yufkaları ayrı ayrı düz bir zemine yayın. Her birinin ortasına 1'er incir yerleştirip, esmer şeker serpin. Yufkaların uçlarını üstte birleştirip, açılmaması için mutfak ipi ya da sıcak suda yumuşatılmış maydanoz sapı ile bağlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek pişirin. Arzuya göre üzerine bal gezdirip, ılık olarak servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.