Milföylü Üzüm Tatlısı

Milföylü Üzüm Tatlısı Tarifi: Çıtır milföy hamuru ve taptaze üzümlerin enfes uyumuyla hazırlanan bu tatlı, hem görsel şölen hem de unutulmaz lezzet sunuyor. Adım adım kolay tarifiyle, özel günlerinizin vazgeçilmezi olacak!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Milföyleri oda sıcaklığında yumuşamaya bırakın. O sırada üzümleri sapından ayırıp karabiber ve zeytinyağı ile harmanlayın. Sert keçi peynirini ince kesin.

  • 2

    Milföyler yumuşadıktan sonra onları bir araya getirip yuvarlayıp daha sonra da bir pizza hamuru açar gibi açın.

  • 3

    Üzerine önce peyniri sonra üzümleri koyup kenarlarını kıvırın.

  • 4

    Yağlı kağıt serdiğimiz tepsi fırınında, önceden ısıtılmış 180 derecede, üzümler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırının alt rafına da koyabilirsiniz ki altı da pişsin.

  • 5

    Fırından çıktıktan sonra üzerine bal gezdirip kekik serpin. Cevizle süsleyip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.