Şeftalili Revani
Şerbetli tatlılar arasında en çok beğenilen tatlılardan birisidir revani. Bu klasik lezzeti şeftalinin kendine has tadıyla birleştirdik. Ortaya ferah bir yaz tatlısı çıktı.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Revani için yumurta ve toz şekeri derin bir kaba alıp, mikserle 3-4 dakika çırpın. Tereyağı ve irmik ilave edip, çırpmaya devam edin. Kabartma tozu ve un ekledikten sonra tüm malzeme özleşene kadar 1-2 dakika daha çırpın.
-
2
En son kabukları soyulup, küp doğranmış şeftaliyi katıp, şöyle bir karıştırın. 30x30 cm'lik yağlanmış kare bir kalıba boşaltın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
-
3
Şerbet için su ve toz şekeri, şeker eriyene kadar kaynatın. Limon suyunu ilave edip, bir taşım daha kaynatın ve soğuması için kenara alın. Soğuk tatlının üzerine soğuk şerbet gezdirin ve dilimleyin. Kaymakla servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri