Zerdeçallı Kabaklı İrmik Tatlısı

Zerdeçallı Kabaklı İrmik Tatlısı

Zerdeçallı Kabaklı İrmik Tatlısı: Altın renkli zerdeçal, bal kabağının yumuşak dokusu ve irmiğin hafif lezzetiyle tatlı bir şölen!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bir tencereye süt, kabak püresi, irmik, toz şeker ve zerdeçalı alın. Orta ısıda sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında altını kısın. Kıvam alana kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • 2
    Kıvamını alan tatlıyı ocaktan alıp, önceden ıslattığınız kaselere eşit şekilde paylaştırın. Oda sıcaklığına gelince tatlı kaselerini buzdolabında 30 dakika
    bekletin.
  • 3
    Üzeri için kabak püresini, bal ve tarçın ile karıştırın. Soğuyan tatlıları kaselerden ters çevirerek servis tabaklarına alın. Hazırladığınız kabak püresi karışımını tatlıların üzerine dökün. Aronya, susam ve dilerseniz başka taze meyveler ile süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...