Bulguru genişçe bir karıştırma kabına alıp, 2 su bardağı kaynar su ile ıslatın. Bütün suyu çektikten sonra içine kalan malzemeyi ekleyin ve iyice özleşene kadar yoğurun.
Direk su eklemeden gerektiğinde elinizi suya batırarak yoğurmaya devam edin. Sonrasında minik köfteler şeklinde arada elinizi suya batırarak yuvarlayın.
3 litre kaynar suyun içinde köfteleri makarna haşlar gibi haşlayın. Daha sonra servis tabağına alın. Sos için daha önceden ezdiğiniz sarımsakları zeytinyağında hafifçe kavurun.
İçine domates, kimyon, limon suyu ve tuz ekleyerek pişmeye bırakın. Pişen köfteleri süzüp sosun içine alın. 1-2 dakika sosla beraber pişirin. Köftelerin üzerine gezdirip servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.