Çipuralı Pazı Sarma
Çipuralı pazı sarma, taze çipura ve besleyici pazının mükemmel uyumunu sofralarınıza getiriyor.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pazı yapraklarını önce kaynamış suya daha sonra soğuk suya batırıp, çıkarın. Saplarını ayırın ve orta kısmını hafif döverek, inceltin. Ayıklanmış balığı haşlayın ve süzün. Etini kemiğinden ayırın ve küp şeklinde doğrayın.
-
2
İçine rendelenmiş kaşar peyniri, kıyılmış taze soğan, maydanoz, dereotu, tuz, kekik ve karabiber katıp, karıştırın. Harcı pazıların içine paylaştırıp, muska ya da kare şeklinde sarın. Pane için yumurta ve suyu derin bir kapta çırpın. Pazı sarmaları sırayla, önce una, sonra yumurtaya ve en son mısır ununa bulayıp, kızgın ayçiçek yağında kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL