Karpuz Kabuğu Turşusu

Turşu severler daha önce karpuz turşusu denemediyseniz bu tarif tam size göre

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Karpuz kabuklarını sirkeli suyla iyice yıkayıp kurulayın. Ardından kabuğunun iç kısmında biraz kırmızılık kalacak şekilde soyup irice doğrayın ve 5 litrelik cam kavanoza yerleştirin.

  • 2

    Üzerine sirke, kaya tuzu ve kişniş tohumlarını ekleyerek karpuz kabuklarının üzerini hafif geçecek şekilde temiz içme suyu ilave edin.

  • 3

    Kapağını sıkıca kapatıp, 10 gün güneş almayan bir yerde dinlendirin.

  • 4

    Sürenin sonunda, karpuz kabukları yeşilden sarıya döndüğünde yemeklerin yanında servis yapın. Ya da sevdiğiniz bir salataya da karpuz kabuklarını incecik doğrayıp ekleyebilirsiniz.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...