Marul Sarması

Lezzetli ve sağlıklı marul sarmaları tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yıkayıp kuruladığınız marulların ortasındaki sert kısımlarını keserek, boyuna olacak şekilde 2'ye bölün. Kenarlarını düzgün şekilde kesip şerit halinde hazırlayın.
  • 2
    Katı şekilde haşlayıp ince kıydığınız yumurtaları, 3 yemek kaşığı tereyağını, ufaladığınız peyniri, ince kıydığınız maydanoz ve nane yapraklarını derin bir kap içerisinde karıştırıp çatalla iyice ezin. Közlediğiniz veya haşladığınız kırmızı biberleri küçük küçük doğrayın.
  • 3
    Diğer malzemelerin olduğu kaba ilave edin. Karabiberi de ekledikten sonra son kez karıştırın. Marul yapraklarını düz bir zemin üzerine yerleştirin. Ortasına, hazırladığınız karışımdan bir yemek kaşığı kadar koyarak kenarlara doğru yayın. Kenarlarını kapatmadan rulo şeklinde sarın.
  • 4
    Ruloları yan yana dizerek streç filmle sıkıca sarın. Buzdolabının alt rafında bir gece dinlendirin. Servis yapmadan önce streç filmi çıkarın. Marul sarmalarını 3 cm'lik dilimlere bölerek tabağa yerleştirin. Kiraz domateslerle süsledikten sonra servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.