Sarımsak Taratorlu Sardalya Kuşu
![Sarımsak Taratorlu Sardalya Kuşu](https://ia.tmgrup.com.tr/8cc9b2/483/272/0/0/800/449?u=https://i.tmgrup.com.tr/sfr/2025/02/06/sarimsak-taratorlu-sardalya-kusu-1738828509178.jpg)
Lezzetin Zirvesinde: Sarımsak Taratorlu Sardalya Kuşu Tarifi! Denizden gelen taptaze sardalyaların, enfes sarımsak tarator sosuyla buluştuğu bu pratik tarif, sofralarınıza sağlıklı ve unutulmaz bir lezzet deneyimi getiriyor.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Sardalyaları ayıklayıp kılçıklarını çıkarın ve yaprak şeklinde açın. iki sardalyayı iç tarafları birbirine bakacak şekilde yapıştırıp kenara alın. Tüm balık bitene dek aynı işleme devam edin.
-
2
Sardalyaları bulamak için tüm malzemeyi karıştırın. Hazırladığınız sardalya kuşlarını bu karışıma bulayın ve fazlasını silkeleyip bol yağda kızartın.
-
3
Sarımsak tarator için ayıklanmış sarımsakları küçük küp doğrayıp robota alın. Üzerine ekmek içi, zeytinyağı, sirke ve tuzla ekleyip sos kıvamına gelene kadar çekin.
-
4
Hazırladığınız sosun yarısına nane yapraklarını ekleyip tekrar robotta çekin. Sade ve naneli tarator sosu ayrı kaplara alın. Sardalya kuşuyla birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Ünlü Şeflerden Sevgililer Günü'ne Özel Menüler
- Somon ve Mevsim Sebzelerinin Dansı
- 2025'in Rengi Mocha Mousse Tonlarında Tatlar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL