Sarımsaklı Patates Topları
Sarımsaklı patates topları tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Patatesleri haşladıktan sonra kabuklarını soyun ve ezin. İçine kapari, dereotu, zeytinyağı, kimyon, karabiber ve tuz ekleyin. 3-4 dal taze sarımsağın yeşil kısmını sos için kenara ayırın. Kalan tüm sarımsağı ince doğrayıp, tereyağında 2-3 dakika soteleyin ve patatesli harca ekleyip iyice karıştırın.
-
2
Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzda yuvarlayın. Sos için 3 dal kıyılmış taze sarımsak ve salçayı zeytinyağında soteleyin. Hazırladığınız patates toplarının üzerine önce çırpılmış yoğurt, daha sonra sarımsaklı sosu dökerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL