Sebzeli Pasta
Sebzeli pasta, hem besleyici hem de lezzetli bir yemek seçeneği sunar. Özellikle sebzeleri sevenler için mükemmel bir tariftir.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kabak ve havuçları ayrı ayrı rendeleyin. Ayçiçek yağının yarısı ile havucu kavurun. Kalan yağ ile kabağı kavurun. ikisine de karabiber ve tuz ekleyip karıştırın. Ayrı ayrı soğumaya bırakın.
-
2
ince kıyılmış sarmısak, yoğurt ve mayonezi başka bir kabın içinde karıştırın. 3 adet tost ekmeğini yan yana dizin. 3 adet tost ekmeğini de diğerlerinin yanına yerleştirin.
-
3
Üzerine önce yoğurtlu karışımdan, daha sonra da kavrulmuş kabaktan yayın. 6 adet tost ekmeğini üzerlerine kapatın. Üzerine tekrar yoğurtlu karışımdan ve kavrulmuş havuçtan yayın.
-
4
Son olarak 6 adet tost ekmeğini en üste kapatın. Ekmeklerin üzerine pul biber ve ince kıyılmış dereotu serpin. Buzdolabında bir gece bekletin. Dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri