Mantarlı Etli Krep Bohça

Mantarlı Etli Krep Bohça

Kahvaltıların vazgeçilmezi krebin bohça halindeki tarifi mutlaka denemelisiniz...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Orta ateşte kızdırdığınız bir tavaya 2 çorba kaşığı tereyağı ekleyip eritin. Üzerine eti ekleyin ve hızlı bir şekilde kavurun. Etler suyunu bırakmadan önce rengi değişir değişmez tavadan alın ve kenarda bekletin.
  • 2
    Tavaya jülyen doğranmış soğan ve ince doğranmış mantarları koyup 2-3 dakika kavurun. Daha sonra etin yanına alın. Tavaya kalan 1 yemek kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı su ekleyin.
  • 3
    Dibi tutmuş ise kazıyın. Sos koyulaşınca içine baharatları ve etleri, en son soğanla mantarları ekleyip 8-10 dakika daha pişirin. Kreplerin ortalarına ılınmış harcı paylaştırın.
  • 4
    Ardından dört tarafını katlayıp bir kürdan veya şiş ile tutturun. Kızdırılmış tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı koyup, eritin. Tavanın içine etli bohçaları kürdanlı tarafları aşağıda kalacak şekilde yerleştirin.
  • 5
    Her iki tarafları iyice kızaracak şekilde yaklaşık 3'er dakika pişirip sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...