Mantarlı Etli Krep Bohça
Kahvaltıların vazgeçilmezi krebin bohça halindeki tarifi mutlaka denemelisiniz...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Orta ateşte kızdırdığınız bir tavaya 2 çorba kaşığı tereyağı ekleyip eritin. Üzerine eti ekleyin ve hızlı bir şekilde kavurun. Etler suyunu bırakmadan önce rengi değişir değişmez tavadan alın ve kenarda bekletin.
-
2
Tavaya jülyen doğranmış soğan ve ince doğranmış mantarları koyup 2-3 dakika kavurun. Daha sonra etin yanına alın. Tavaya kalan 1 yemek kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı su ekleyin.
-
3
Dibi tutmuş ise kazıyın. Sos koyulaşınca içine baharatları ve etleri, en son soğanla mantarları ekleyip 8-10 dakika daha pişirin. Kreplerin ortalarına ılınmış harcı paylaştırın.
-
4
Ardından dört tarafını katlayıp bir kürdan veya şiş ile tutturun. Kızdırılmış tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı koyup, eritin. Tavanın içine etli bohçaları kürdanlı tarafları aşağıda kalacak şekilde yerleştirin.
-
5
Her iki tarafları iyice kızaracak şekilde yaklaşık 3'er dakika pişirip sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL