Alışılmış kreplerin dışına çıkıyor ve soslu bir krep tarifi sunuyoruz. Portakal soslu bu krep tarifi kahvaltınıza çok yakışacak. Dilerseniz üzerine bal da gezdirebilirsiniz.
Malzemeler
Krep için:
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
4 çorba kaşığı un
Sosu için:
4 çorba kaşığı tereyağı
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 su bardağı portakal suyu
2 çorba kaşığı portakal likörü
4 çorba kaşığı toz şeker
Krep harcını buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Çok az yağla yağladığınız yapışmaz yüzeyli bir tavaya harçtan kepçeyle döküp önlü arkalı pişirin. Harç bitene de işleme devam edin.
Sosu için 2 çorba kaşığı tereyağında rendelenmiş portakal kabuğunu çevirin ve içine portakal suyu, portakal likörü ve şekeri ekleyin. Orta ateşte 3 dakika kaynatın ve içine 2 çorba kaşığı tereyağı ilave edin.
Krepleri teker teker bu sosa bulayın. Daha sonra rulo yapın ya da dörde katlayın. Üzerine pudraşekeri serpin. Arzunuza göre kreplerin üzerlerini pürmüzle hafifçe kızartarak da servis yapabilirsiniz.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.