Ayvalı Pasta

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kek için tozşeker ve oda sıcaklığındaki yumurtaları 3-4 dakika çırpın. Oda sıcaklığındaki tereyağını ilave edip, çırpmaya devam edin. Kalan malzemeyi ekleyip karıştırın. Karışımı, 30 cm çapında yağlı kağıt kaplanıp, hafifçe yağlanmış kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirip, soğumaya bırakın. Krema için jelatinleri soğuk suda ıslatın. Daha sonra sıcak suya atıp, eriyene dek karıştırın. Ayrı bir yerde kremayı kabarana kadar çırpın. Üzerine tozşeker, daha sonra erimiş jelatin ilave edip karıştırın. Ayvaların kabuklarını soyup, çekirdek yataklarını çıkarın. İki parmak kalınlığında doğrayıp, tencereye alın. Üzerine tozşeker ve vanilya ilave edin. Kısık ateşte, ayvalar yumuşayana dek pişmeye bırakın. Ayvalar yumuşamaya başlayınca grappayı gezdirin. Pişen ayvaları süzgece alıp, soğumaya bırakın. Keki enlemesine ortadan iki parçaya kesin. Kekin ilk katını servis tabağına yerleştirin. Üzerine kremanın yarısını sürüp, ayva dilimlerinin bir kısmını yerleştirin. İkinci kat keki üzerine kapatın. Kalan kremayı üzerine sürüp, buzdolabında 3-4 saat dinlendirin. Kalan ayva dilimleri, dilimlenmiş kivi, üzüm ve damla çikolata ile süsleyip servis yapın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.