Balkabağı Pastası
Balkabağı pastası, balkabağının aromatik tadıyla lezzetine lezzet katan bir pasta tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Dilimlenmiş balkabağının kabuklarını soyun ve toz şekerle pişirin. İyice ezdikten sonra vanilya ve cevizi içine katıp, karıştırın. Balkabağını cam bir kaba yayın. Diğer tarafta bir tencerede süt, vanilyalı puding ve yumurta sarılarını karıştırarak pişirin.Sütlü karışımı kabağın üzerine yayın. Ayrı bir kapta yumurta aklarını tuzla birlikte kar haline gelene dek çırpın. Pudra şekerini ilave edip, karıştırın. Soğuk muhallebinin üzerine yayın.
- 2
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin. Buzdolabında soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın. - 2
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL