Bayat Ekmek Pastası
Bayat ekmeklerinizi atmayın çünkü size çok lezzetli bir pasta tarifi sunuyoruz.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Süt ve krem şantiyi iyice çırpın. Üzerine labne peynirini ilave edin. Ayrı bir yerde ufak parçalara ayırdığınız bayat baget ekmeği portakal kabuğu, incir reçeli ve kayısı ile harmanlayın.
-
2
Daha sonra krem şantiye ilave edip, karıştırın. Dikdörtgen kek kalıbını streç filmle kaplayın. Harcı kek kalıbına boşaltın.
-
3
Sosu hazırlamak için, çekirdeklerini çıkardığınız kirazları toz şekerle birlikte blenderden geçirin. Sosu pastanın üzerine gezdirip, 1 gece buzdolabında dinlendirin. Çıkardığınızda kirazla süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL