Böğürtlenli Peynir Pastası

Böğürtlenli Peynir Pastası

Böğürtlenli peynirli pasta, taze böğürtlen tadıyla sofralarınıza lezzet katacak bir pasta tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yumurta ve toz şekeri çırpın ve üzerine ayçiçek yağı ekleyin. iyice karıştırdıktan sonra, un, kabartma tozu, kakao ve vanilyayı da karışıma ekleyin.
  • 2
    Yuvarlak bir kek kalıbını yağlayıp unladıktan sonra, hamuru kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35–40 dakika pişirin.
  • 3
    Kremayı hazırlamak için; bir tencerede yumurta sarısı ile toz şekeri çırpın. Un ve sütü ekleyerek ocağa alın ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra, lor peynirini de ekleyin ve iyice karıştırın.
  • 4
    Bir bardak sıcak suda nescafe ve toz şekeri eritin. Keki kahveli suyla ıslatın. Ağzı geniş bir bardakla kekten daireler kesip, düz bir tabağa yerleştirin.
  • 5
    Kek parçalarının yarısının üzerine önce krema sürüp, sonra böğürtlen koyun ve kalan kek parçalarını da üzerine yerleştirin. Tekrar krema sürüp, böğürtlen koyun.
  • 6
    Nane yaprakları, üzüm ve böğürtlen taneleri ile süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...