Çikolata Soslu Meyveli Pasta

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kek için yumurtaları çırpın. Toz şeker, sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip tekrar çırpın. Unu ve kabartma tozunu eleyin. Vanilyayı ekleyip karıştırın. Yuvarlak kek kalıbını yağlayıp karışımı kalıba yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında keki pişirin. Soğuması için bekletin. Diğer tarafta muz, elma ve kuru kayısıları küp küp doğrayın. Toz krem şantiyi soğuk sütle mikserleyin. Ceviz, kuru üzüm, muz, elma ve kuru kayısıyı krem şantiye ekleyip karıştırın. Soğuyan keki ikişer parmak kalınlığında dilimleyin. Kek dilimlerini servis tabağına, yine yuvarlak olacak şekilde aralıklarla dizin. Aralıklara krem şantili karışımdan doldurun. Kalan karışım ile kekin üzerini sıvayın. Keki 2-3 saat bekletin. Çikolata sos için nişasta, toz şeker ve kakaoyu karıştırın. Üzerine su ekleyip karıştırarak pişirin. Bitter çikolatayı küçük parçalara ayırıp sosa ekleyin. Kısık ateşte çikolataların erimesini bekleyin. Sosu ocaktan aldıktan sonra tereyağı ekleyip mikserleyin. Sos ılındıktan sonra kekin üzerine gezdirin. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Üzerine hindistancevizi serpip servis yapın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.