Yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Yumurta aklarını, şekerin yarısı ile birlikte kar beyazı olana kadar çırpın. Başka bir karıştırma kabında yumurta sarılarını ve kalan şekeri çırpın.
Yumurta sarılarının olduğu kaba unu ve kakaoyu eleyerek ekleyin. Bu karışıma çikolata kremasına ve suyu ekleyerek karıştırın. Kar beyaz olan yumurta aklarının üzerine diğer karışımı, kabarcıklarının sönmemesi için dıştan içe doğru karıştırarak birleştirin.
Dondurma hazırlanışı: Bir litre keçi sütünün içerisine çikolatalı krema koyarak kaynatın. Daha sonra içine şeker ve salep ilave edip, tekrar kaynatın. Koyu bir kıvama gelince ocaktan alın. Kaynayan sütü 3 saat bekletin. Beklemiş olan sütü karıştırıcı ile çırpın. Cam bir kaba koyarak üzerini streç film ile kapatın. Derin dondurucuda 5 saat beklettin.
Pandispanya ve dondurma hazırlığı tamamlanmış olduğu için, pişmiş olan pandispanyayı küçük çember kalıplarla, iki kat olacak şekilde kesin. Arasına soğuk çikolatalı krema sürün. Daha sonra üzerine dondurmayı kalın tabaka halinde sürerek, derin dondurucuya yerleştirin.
Üzerini çikolata parçaları ile süsleyerek, tatlıyı donmuş olarak servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.