Çilekli ve Fıstıklı Pastacıklar
Çilekli ve fıstıklı pastacıklar, hem gözlere hem de damağa hitap eden lezzetli bir tatlıdır.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kek için, yumurta ve toz şekeri mikser yardımı ile çırpın. Azar azar antep fıstığı ekleyip karıştırın. Yağlı kağıtla kaplanmış iki tarafı açık çember kalıplara pay edin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin. Krema için süt ve vanilyayı kaynatın. Ayrı bir yerde yumurta ile toz şekeri çırpın. Nişasta ve un ekleyip karıştırmaya devam edin.
-
2
Yavaş yavaş sıcak sütlü karışıma ilave edip ocağa oturtun. Kaynama noktasına gelene dek karıştırın. Ocaktan alıp 5 dakika mikser yardımıyla çırpın. Pişen keklerin üzerilerine pay edip soğumaya bırakın. Sos için çileğin yarısını blenderden geçirin. Nişasta, toz şeker ve su ekleyip kaynatın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
-
3
Daha sonra kremanın üzerine pay ederek soğutun. Süslemek için beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Çilekleri önce çikolataya, sonra toz antep fıstığına bulayıp 10 dakika dinlendirin. Pastaları kalıplardan çıkarıp, üzerilerine çilek yerleştirerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL