Fıstıklı Turta (Fransız Mutfağı)
Fıstıklı turta, Fransız mutfağının vazgeçilmez tariflerinden biri olan lezzetli bir turta tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamur için derin bir kasede 4 adet yumurta sarısı, 4 adet yumurta, toz şeker, rendelenmiş limon kabuğu ve vanilyayı, boza kıvamına gelene dek 10-15 dakika çırpın. Elenmiş un ve patates ununu ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın. Eritilmiş ve soğutulmuş tereyağını katıp karıştırmaya devam edin.
-
2
Hazırladığınız hamuru yağlanmış ve yağlı kağıtla kaplanmış orta büyüklükte yuvarlak bir kek kalıbının içine boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Piştikten sonra soğuması için bir kenara alın.
-
3
Diğer yandan kreması için bir tencerede yumurta sarılarını, toz şeker ve vanilya ile birlikte iyice çırpın. Unu ilave edin ve karıştırın. Kaynar sütü ekleyin ve hızlı karıştırmaya devam edin. Tencereyi ocağın üstüne alın ve harlı ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar tahta bir kaşıkla karıştırarak pişirin. Soğuması için kremayı bir tepsiye boşaltın.
-
4
Diğer yandan oda sıcaklığındaki tereyağını iyice çırparak, yumuşatın. Kremadan 1 çorba kaşığı alarak tereyağının içine katıp, iyice yedirin. Tüm kremayı tereyağına katıp, malzemeler özleşene kadar karıştırın. Kremaya tuzsuz antep fıstığı ve pudra şekerini ekleyip bir kenara alın.
-
5
Şerbet için toz şeker ve suyu bir tencereye alıp, kaynatın. Rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin ve bir taşım daha kaynatın. Soğuttuğunuz pandispanyayı enlemesine ortadan ikiye kesin. İki parçanın üzerine de bir fırça yardımıyla şerbeti sürün.
-
6
Pandispanyanın bir katına kremanın yarısını yayıp, diğer katı üzerine kapatın. Kalan krema ile turtanın üzerini ve kenarlarını kaplayın. Tuzsuz antep fıstığı ile üzerini ve yanlarını süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL